I dag presenterade centerpartiets talesperson i arbetsmarknadsfrågor Annika Qarlsson, partiets lösning på den höga arbetslösheten. De vill sänka ingångslönerna med 20- 25 % för de grupper som har svårt att få ett arbete!!

Nej, men hej och välkommen låglönemarknaden. Här ska ni se att ni får ett jobba, genom att arbeta till sämre villkor än andra! Frågan är hur centerpartiet definierar vilka som befinner sig i dessa grupper som har det svårt att få ett jobb på arbetsmarknaden. Ett svar lämnas dock och det är invandrare!

Ja ha, så en invandrare som på grund av intolerans gentemot sitt namn, det är ändå ett faktum att människor sållas bort. Inte på grund av att de saknar utbildning eller erfarenhet av yrket från ett annat land, utan just för att det finns arbetsgivare som inte vill anställa dem med andra efternamn än sådana som Svensson, Andersson och allt vad det nu är som är ”typiskt” svenskt. De ska jobba för en lägre lön än arbetskamraterna som har ett annat efternamn. Så urbota dumt förslag så jag vet inte!

Har ni funderat på vad som händer i förlängningen av att etablera en låglönemarknad. Eller satt ni möjligen vid samma bord på krogen som Jan Björklund (FP) när han föreslog att unga arbetslösa ska få jobba till 75 % av lönen och inte 100 % även om man utför samma arbetsuppgifter. Har ni funderat på hur ni ska göra på en arbetsplats där det idag finns unga anställda, ska de också få sin lön sänkt, eller ska man jobba 100 % med samma arbetsuppgifter, men där lönen skiljer sig så mycket åt?

Det verkar som om desperationen bland mindre borgerliga partier, över svikande opinionssiffror får dem att helt tappa omdömet. Hur tänker ni när ni presenterar era förslag. Har ni ingen hos er, som faktiskt vågar ställa frågan, – Hur kommer detta att uppfattas? Är det en sådan god ide egentligen?

När försvann viljan och visionerna om ett Sverige för alla. Vad ska ni med regeringsmakten till när ni helt saknar förmågan att leverera förslag till det bättre för människor. Ni presenterar ju enbart åtgärder som gör att människor får det sämre. Om man nu inte är miljonär och bor på Solsidan förstås. Men där bor inte alla, inte ens de flesta bor där. Regeringens ansvar är för hela Sverige, inte små delar av det. Det är för alla som bor här och inte enbart de som har det bra. Varför ska de som redan har det svårt tvingas ut till en låglönemarknad som kommer att cementera och fördjupa de ökade klyftorna vi ser och tyvärr har sett sedan ett antal år tillbaka!

Förslaget är lika dumt som när Annie Lööf, partiledare för centerpartiet i början av januari förklarade att anledningen till att folk inte har mer pengar på banken, är för att det inte är roligt att spara! Bloggade om det här!

I all välmening kära regeringsföreträdare. Jag kanske är trög och har med åren fått det svårare att hänga med, men nog verkar det som om ni rört er väldigt långt bort från den verklighet de allra flesta lever i…

Christian

One Response to Centerpartiet har spårat ur!

  • Lars Nihlén says:

    Instämmer helt med ditt inlägg! Det vi minst av allt behöver för att få fler sympatisörer, så är det inte sådana här förslag.
    centerpartisten LN Höör