Min arbetsdag varierar väldigt mycket beroende på vilka kunder jag arbetar emot. Min huvuduppgift på jobbet är att hjälpa kunder att välja rätt belysning i varje situation. Om man exempelvis ska belysa en industrilokal jämfört med en parkering så väljer man inte samma ljuskälla för båda ändamålen. Jag som ljusdesigner måste förstå vilka kritier kunden har och hur man på bästa sätt kan belysa området så effektivt som möjligt. Genom god planering så kan man enkelt reducera antalet ljuskällor (lampor) genom att optimera placeringen av dessa. Det är ett väldigt roligt yrke som lägger stor vikt på ens analys och planeringsförmåga.

Jag föredrar led strålkastare före lysrör

Jag arbetar på företaget Svealight som erbjuder (enligt mig förstås) marknadens bästa utbud av led belysning. I vissa fall efterfrågar kunderna ersättningslampor till deras gamla lysrör. Vanligtvis brukar effektiva led lysrör vara den perfekta lösningen, men detta är inte alltid sant. Framförallt när det gäller industrilokaler och fabriker så brukar jag rekommendera andra ljuskällor som till exempel led strålkastare som ger betydligt bättre ljus framförallt i höglager. En strålkastare med led dioder finns tillgänglig i många olika varianter från 10W till 1000W eller ibland till och med högre än så. Allt handlar om vilka kriterier kunden har och ifall detta går att uppnå på bästa sätt med förvald ljuskälla. Det finns en del kunder som inte alltid håller med om ens egna rekommendationer men efter att man förklarar detaljerat anledningen till att man rekommenderat en specific lampa så brukar dom ofta ge med sig. Belysning spelar en stor och avgörande roll i vår värld och tack vare inträdet av moderna led ljuskällor så har belysning aldrig tidigare varit en hetare fråga. Att välja led belysning före halogen eller andra belysningstekniker betyder stora kostnadsbesparingar för slutkunden. Om ni vill veta mer om led lysrör, strålkastare eller belysning för övrigt så får ni gärna skicka mig ett mejl.