Som svensk håller man IKEA väldigt högt när det gäller möbler. Man har nästan svårt att ta in att det skulle kunna finnas bättre, eller ens likvärdiga alternativ för kvalitativa och billiga möbler. IKEA är ju hyllat över hela världen, men ingen kan känna för IKEA så starkt som vi svenskar kan. Det är ju till och med allmänt känt att folk åker till IKEA som helgnöje, utan att ens ha något särskilt att handla där. Det är egentligen ganska otroligt.

Hittade inget på IKEA

När jag skulle köpa en bäddsoffa här för leden så gjorde jag som vilken annan vanlig människa som helst och åkte till IKEA. Jag hade såklart spanat in sortimentet av bäddsoffor där i förväg, men kände att jag var tvungen att se alla sofforna live. När jag efter en lång stunds spanande där i butiken insåg att det inte fanns en enda bäddsoffa som föll mig i smaken så blev det en stunds förvirring inombords. Hur var detta möjligt?

Vår nationalhjälte har fått konkurrens

Jag gick hem igen och började googla och hittade onlinebutiken Wegot. Jag blev ganska häpen när jag insåg att denna möbelbutik hade ett ännu bredare sortiment av snygga möbler än IKEA och dessutom till minst lika fina priser. Sagt och gjort, eftersom jag snabbt fann en jättesnygg bäddsoffa på Wegot så blev det en beställning. Lite orolig var jag såklart över hur kvaliteten skulle vara, men jag har nu haft min bäddsoffa ett tag och har absolut inget att klaga på – tvärtom! Detta var ett av mina bästa köp i möbelväg.

Det går inte att förneka att allas vår nationalhjälte har fått stark konkurrens!